Am mai avut o ORCHIDEE dar aceasta in scurt timp a murit.

Daca ati patito o data si nu doriti sa o mai patiti in viitor iata cateva idei pe care trebuie sa le urmariti :
1. Totul incepe de la alegerea plantei din florarie care trebuie facuta cu mare grija deoarece unele plante chiar din momentul achizitionari au radacinile putrezite astfel resuscitatrea acestora find foarte dificila , odata ce vati asigurat ca planta de orchidee are radacinile sanatoase si tulpina mai trebuie sa ii asigurati conditile necesare de dezvoltare ; udarea optima lumina ,caldura si schimbarea solului cu exact acelas tip de sol cand acesta se cere schimbat.
Odata respectate acestea sansele de succes in cresterea orchideelor sunt in proporti de 70 %.

sâmbătă, 3 aprilie 2010

Ghiveciul ideal pentru cresterea Orchideeloro.

Despre acest subiect nu este prea mult de discutat deoarece este un subiect destul de scurt si simplu.
Fie ca alegeti unul din ceramica plin sau unul transparent fie unul din plastic , nu sunt criteri exagerate in afara de conditile minime pe care acesta trebuie sa le indeplineasca.
1-.Sa aiba orifici de scurgere.
2-.Sa ofere suficient spati pentru dezvoltarea radacinilor.
In privinta alegeri ghiveciului ideal puteti opta pentru un ghiveci transparent perforat de la baza pana la jumatatea sa. Deoarece dupa cum stiti la orhideile care au radacini aeriene acestea se intind pe suprafata scoartei si sunt folosite si la fotosinteza iar din acest motiv este binevenit un ghiveci transparent iar pentru o optimizare a nivelului de umiditate din interiorul acestuia sunt binevenite cateva orifici de aerisire si uscare a substratului interior uniform , acestea sunt eficiente pana daca sunt facute in cruce iar distanta dintre acestea sa fie simetrica intre fiecare orificiu.
Ori care ar fi alegerea facuta trebuie tinut cont de nevoia de apa a orchideelor care nu tolereaza apa in exces iar udarea se va face si in functie de trmperatura mediului ambiental la 21 grade celsius se va face o udare la 1,5 saptamani - 2 saptamani in functie de uscarea solului , iar la 15 grade celsius intervalul intre udari va fi mai mare in functie de situatia observata la fata locului.
Nu uitati cura de seceta la fiecare luna sau tot la a 4 udare , se lasa 4-5 zile cu solul complet uscat de tot vezi udarea ideala mai jos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu